KRÁĽOVNÁ PLESU? ŽIADNY PROBLÉM! (3)

Prípravy na ples - 3 diel.

Po prvom a druhom diely tu je posledný zo série ako sa stať kráľovnou plesu. V tomto poslednom diely sa dozviete aké sú TOP farby pre plesovú sezónu 2018, čo je momentálne najviac trendy a tiež aké doplnky zvoliť k šatám a ako to všetko doviesť k dokonalosti :)

ŠATY- ČIPKA JE OUT?

Čo sa týka šiat, plesová sezóna 2018 nám ponúka na výber z viacerých trendy kúskov. Na začiatok je však dôležité povedať, že na ples by ste mali mať výlučne dlhé šaty (samozrejme vy sami už musíte zvážiť, či sa na váš ples hodia aj krátke - napríklad na školský ples, ktorý nie je až tak oficiálny, sú povolené aj krátke šaty ale POZOR tiež je rozdiel medzi krátkymi plesovými a kokteilovými šatami)
Samozrejme je dobré držať sa trendov ale neznamená to, že každý trend pristane každému typu postavy, takže vyberajte hlavne šaty, ktoré vám lichotia a cítite sa v nich dobre. Čo sa týka farieb a trendov v kurze sú hlavne klasické jemné farby ako je šedá, krémová a všetky jej odtiene, pastelové farby - hlavne odtiene ružovej ale tiež aj trošku výraznejšia tmavo modrá alebo nikdy nestarnúca červená. Minuloročný TOP materiál,  ktorým bola čipka  je túto sezónu už trochu v úzadí a do popredia sa dostáva trend, ktorý tu je už od leta a tu výšivky. Vždy vítané sú aj kvetinové vzory a eleganciu vám dodajú zlaté aplikácie na šatách. Stačí si už len vybrať.

KABELKA A TOPÁNKY


Topánky  by na formálnejšom plese mali byť lodičky s uzavretou špičkou, ideálne tvarované do špica kedže tento tvar krásne predlžuje a formuje nohu. Lodičky by mali byť elegantné a bez platformy. Na menej formálnom plese sú povolené aj topánky s otvorenou špičkou . Farbu topánok prispôsobujeme farbe šiat prípadne doplnkov. Načo nesmieme zabúdať sú pančušky. Bez nich ani na krok! Ideálne je zvoliť matné pančušky, ktoré budú ladiť s odtieňom vašej pokožky. 

Kabelka je kategória sama o sebe. Niektoré dámy ju zvolia príliš malú, ktorá v konečnom dôsledku vyzerá len ako  prepchatá peňaženka. Potom je tu druhy typ žien, ktoré zvolia radšej väčšiu - "čo ak budem potrebovať to...a tamto...a kde dám to a ešte aj toto?" Nie milé ženy, na ples určite nebudete potrebovať celú svoju výbavu, ktorú nosíte bežné dni v kabelke :) Na ples vám úplne postačí nejaký dobrý zmatňujúci púder, rúž ktorý budete mať na perách aby ste si mohli prípadne doladiť menšie chybičky a papierové obrúsky. Tiež by sa do nej mal zmestiť aj váš mobil a v mojom prípade aj partnerov, kedže som si už zvykla, že všetky veci ktoré potrebuje mám v mojej kabelke ja :) Takže z toho nám vychádza, že nám úplne postačí klasická listová kabelka farebne doladená k šatám alebo k topánkam.

DOPLNKY

Doplnky- už ich názov napovedá o tom, že majú váš outfit doplniť a nie ztrhnúť na seba celú pozornosť. Samozrejme ak máme jednoduché šaty, môžeme zvoliť výraznejšie doplnky, ktoré celý outfit doladia a trošku ho vyzdvihnú aby to nebola nuda. Všeobecne platí, že ak máte guľatejšiu tvár alebo ste nižšej postavy mali by ste zvoliť dlhšie vysiace náušnice, ktoré predĺžia opticky vašu tvár, krk a celkovú siluetu. Ak máte tvar viac podlhovatejšiu, zvoľte kratšie náušnice. Čo sa na ples vôbec nehodí, aj keď v bežný deň to je považované za doplok, sú hodinky! Idete sa predsa baviť nie sledovať čas :) . 



Tak ak ste došli až na tieto posledné riadky tejto trojdielnej série ako sa stať kráľovnou plesu nebudete mať problém na plese zažiariť. Nemusíte sa striktne držať týchto pravidiel, ale verím, že vám to aspoň trochu pomohlo. Prajem vám aby ste si večer užili, okúzlili svojim výzorom všetkých okolo vás a domov sa vracali plný krásnych zážitkov.

Vidíme sa pri ďalšom článku a taktiež na INSTAGRAME

Komentáre

Najčítanejšie príspevky